Op reis zonder zorgen met een folder in de reiskoffer

Algemeen

Niets is zo vervelend als onverwachte omstandigheden op vakantie. Wees daarom goed voorbereid!

Als u dagelijks chronische medicatie dient in te nemen, zorg dan voor een up-to-date medicatieschema. Een medicijndoos (verkrijgbaar in de apotheek) kan u helpen uw medicijnen op reis niet te vergeten.

Als u met het vliegtuig reist:

  • Neem chronische medicatie mee in uw handbagage, in het geval dat uw valies verloren geraakt.
  • Hou rekening met de maximale toegelaten hoeveelheid vloeistof in de handbagage. Dit is maximaal 100mL vloeistof per flesje. Deze moeten in een afgesloten plastiek zak zitten met een volume van maximum 1L. Meer info: http://www.brusselsairport.be/nl/passngr/security/bags-security

Vaccinaties

Bij reizen naar sommige landen zijn vaccinaties aangeraden of noodzakelijk. Sommige landen vereisen zelfs een bewijs van vaccinatie, een inentingscertificaat of vaccinatieboekje. Via de website van het Instituut voor Tropische Geneeskunde (ITG) nl. www.itg.be kan je doorklikken naar ‘reisgeneeskunde’. Vul het land van bestemming in en er wordt een overzicht gegeven van de noodzakelijke inentingen.

Raadpleeg uw arts voor bijkomend advies ten laatste 6 weken voor vertrek.

Tips om een jetlag te vermijden

Een jetlag is een verstoring van ons dag- en nachtritme. Dit kan ontstaan wanneer er een groot tijdsverschil is tussen de plaats van vertrek en de plaats van bestemming. Vooral wanneer je naar het oosten reist (bvb. van Londen naar Tokyo) kan je hier last van hebben. Bij het vliegen naar het noorden of het zuiden worden meestal weinig tijdzones gepasseerd en is de kans op jetlag kleiner. Enkele tips: .... 

Verder lezen? 

Informeer uw patiënten verder i.v.m. jetlag, langdurig stilzitten, malaria, de algemene reisapotheek, reizigersdiarree en nog zoveel meer. Dit kan via de patiëntfolder 'Op reis zonder zorgen' in het Nederlands of het Frans of via een nieuwsbrief.

 

Neem gerust vrijblijvend contact op via 0477 398 730 of charlotte@medicineplus.be